Vuurwerkshow

Vuurwerkshow als afsluiting

by RFI Pyro Events

Bevrijdingsfestival Brunssum sluiten we af zoals het hoort… met een spetterende Vuurwerkshow. Deze show wordt verzorgd door RFI Pyro Events boven de Vijver en is te beleven vanaf het Lindeplein.

Meer informatie over RFI Pyro Events

Parcifal

Parade door de Kerkstraat naar het Lindeplein

door Drumfanfare en Marjorettenpeloton Parcifal

Parcifal is een echte Brunssumse familie vereniging, uitkomend in de 2e divisie,  met optredens in Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk in eigen land. De Majorettes van deze typische Brunssumse vereniging zijn een succesvolle groep die zeker gezien mag worden. Samen voeren zij een feestelijke Bevrijdingsparade uit door Brunssum Centrum, Kerkstraat richting het Lindeplein. Op het Lindeplein zal aansluitend nog een spetterend showoptreden gegeven worden.

Meer informatie over Drumfanfare en Marjorettenpeloton Parcifal >>

Brunssum Centrum

Koopzondag vanaf 12 uur op Bevrijdingsdag!

5 Mei valt dit jaar op een zondag daarom zijn we blij dat de winkeliers in Brunssum Centrum deze dag geopend zijn van 12:00 toto 17:00 uur Net als vorig jaar hopen we wederom rond de 7.500 bezoekers op het Lindeplein en in het Centrum te mogen ontvangen.

Koopzondag dus vanaf 12 uur is het goed toeven in Brunssum Centrum. Vanaf dat tijdstip kun je terecht op de terrassen voor een lekker kopje koffie met gebak of hapje en vind je de leukste acties en aanbiedingen in de winkels. Genoeg redenen dus om op Bevrijdingsdag te starten met ‘Winkelen in Brunssum‘! En goed om te weten is dat je bij verschillende horecaondernemers op 5 mei kunt betalen met consumptiemunten van het Bevrijdingsfestival. Deze Horcapartners zijn duidelijk herkenbaar door een bordje achter het raam.

Parade

Om 12 uur trekt er een feestelijke parade door het centrum van Brunssum naar het Lindeplein om Bevrijdingsfestival Brunssum te openen. Deze parade wordt uitgevoerd door Drumfanfare en Marjoretten peloton Parcifal.

Speurtocht

Tijdens de officiële opening na aankomst van de parade op het Lindeplein worden kaartjes uitgedeeld voor de speurtocht (georganiseerd door het OCB) die vanaf het Lindeplein door het centrum langs tal van winkels zal leiden waar leuke acties of activiteiten georganiseerd worden. Op het einde van de speurtocht kom je uit in de Kids Corner waar je tegen inlevering van je speurkaart een zakje snoep kunt ophalen bij Candy Girl.

Bevrijdingsmarkt

Van de Kerkstraat richting het Lindeplein wordt in samenwerking met ‘Winkelen in Brunssum’ een Bevrijdingsmarkt georganiseerd waar je kunt kennis maken met verenigingen, clubs en andere non-profit organisaties en hun activiteiten.

Lees hier alles over het uitgebreide winkelaanbod en de activiteiten die Ondernemers Centrum Brunssum (OCB) organiseert >>

Geïnteresseerd om deel te nemen als winkelier? Neem contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden.

Veteranen Brunssum

Ontmoeten, vieren & verbinden

Met Veteranen Brunssum

In Brunssum wordt al jarenlang op 4 mei een mooie dodenherdenking gehouden. In eerste instantie om iedereen te herdenken die in de 2e wereldoorlog hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Maar inmiddels wordt er ook stil gestaan bij de mensen die hun leven hebben gegeven in andere missies dan alleen de 2e wereldoorlog. In Brunssum is de dodenherdenking een van de drukst bezochte herdenkingen in Zuid-Limburg, misschien wel in heel Limburg. Ieder jaar wordt het drukker, voornamelijk jonge mensen, die het belangrijk vinden om te herdenken zodat dit nooit vergeten wordt.

Omdat wij zelf als Stichting Veteranen Brunssum al jaren deelnemen aan de dodenherdenking in Brunssum verbaasde het ons dat er op 5 mei tot op heden niets gevierd wordt in Brunssum. Daarom zijn we een nieuwe vereniging ‘Herdenken & vieren Brunssum’ gestart. Vanuit deze organisatie gaan we op 5 mei een jaarlijks terugkerende feestdag organiseren in Brunssum. Om de vrijheid te vieren maar ook een dag van bezinning en discussie. Hoe nemen wij als samenleving maar ook individueel onze verantwoordelijkheid voor vrijheid in onze eigen omgeving, maar ook nationaal en internationaal?

Kom onze veteranen ontmoeten, kom vieren en verbinden tijdens Bevrijdingsfestival Brunssum!

Meer informatie over Veteranen Brunssum >>

Recente reacties
    Archieven
    Categorieën
    • Geen categorieën