Participatie?

Hoe kun je als vereniging, stichting, club, ondernemer, winkelier, horeca expoitant of andere organisatie participeren in Bevrijdingsfestival Brunssum?

Waarom Bevrijdingsfestival Brunssum?

In Brunssum wordt al jarenlang op 4 mei de traditionele dodenherdenking gehouden. In eerste instantie om iedereen te herdenken die in de 2e wereldoorlog hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Maar inmiddels wordt er ook al jarenlang stil gestaan bij de mensen die hun leven hebben gegeven in andere missies dan alleen de 2e wereldoorlog.

In Brunssum is de dodenherdenking een van de drukst bezochte herdenkingen in Zuid- Limburg, misschien wel in heel Limburg.
 Ieder jaar wordt het drukker, voornamelijk jonge mensen, die het belangrijk vinden om te herdenken zodat dit nooit vergeten wordt.

Omdat wij zelf als Stichting Veteranen Brunssum al jaren deelnemen aan de dodenherdenking in Brunssum verbaasde het ons dat er op 5 mei helemaal niets gevierd wordt in Brunssum. Om een jaarlijkse 5 mei viering te organiseren is er een nieuwe vereniging opgericht: Vereniging Herdenken & Vieren Brunssum.

5 Mei moet een feestdag worden in Brunssum, maar ook een dag van bezinning en discussie. Hoe nemen wij als samenleving maar ook individueel onze verantwoordelijkheid voor vrijheid in onze eigen omgeving, maar ook nationaal en internationaal. Wij gaan een bevrijdingsfestival organiseren in Brunssum. Met de intentie om daar een jaarlijks terugkerend evenement van te maken, op het Lindeplein.

Tijdens dit festival gaan we verbinden en vieren.
Wij willen ons inzetten om verbindingen te leggen tussen de bezoekers, organisaties, verenigingen, bedrijven, horeca, winkeliers en de inwoners van Brunssum.

Het evenement zal gratis toegankelijk zijn, een dag voor iedereen!

Wie organiseert Bevrijdingsfestival Brunssum?

Het initiatief voor een jaarlijks terugkerend evenement op 5 mei is gekomen van Stichting Veteranen Brunssum.

De organisatie van Bevrijdingsfestival Brunssum is handen van:

Vereniging Herdenken en vieren Brunssum.
P/A Zonnestraat 6
6446TE  Brunssum

www.bevrijdingsfestivalbrunssum.nl
info@bevrijdingsfestivalbrunssum.nl
tel: 06 – 51335171

In samenwerking met:

Wat bieden we verenigingen en stichtingen?
Wij willen ons inzetten om verbindingen te leggen tussen de bezoekers, participanten, verenigingen, horeca, winkeliers, ondernemers en overige organisaties uit Brunssum. Het evenement zal gratis toegankelijk zijn, een dag voor iedereen!

En daar willen wij u als vereniging, stichting of non-profit organisatie graag in betrekken

Veel verenigingen in Brunssum zijn ontstaan net voor of net na de tweede wereldoorlog. Samen met je buurtgenoten bij een vereniging was vroeger erg belangrijk en lijkt een beetje uit het straatbeeld te verdwijnen. Door het drukke leven van nu liggen de prioriteiten anders. Je ziet steeds meer dat in gezinnen met kinderen niet meer wordt meegegeven om lid te zijn van een vereniging, laat staan om je in te zetten voor een vereniging. Juist dit is belangrijk! De samenhorigheid, de samenwerking, het “samen” sporten, musiceren, acteren maakt dat je als mens betrokken bent en dat je je betrokken voelt.

Dus: Verenigingen en stichtingen,  grijp je kans en laat jezelf zien!

Voor verengingen, stichtingen en andere non-profit organisaties kunnen wij marktplaatsen reserveren om jouw vereniging, club of stichting te laten zien. Hier dien je je wel vooraf voor aan te melden.

je neemt dan zelf een tafel, kraam of sta-tafel mee waarmee je jouw vereniging of stichting presenteert. De plaats mag niet meer dan 3×2 meter in beslag nemen en de organisatie zal een plek toewijzen. De marktplaats kost je als non-profit organisatie niets maar je dient je wel vooraf aan te melden. Daarnaast vragen we je om het evenement en de activiteiten inclusief de aanwezigheid van jouw vereniging of stichting via de eigen kanalen te communiceren en te promoten!

Voor meer informatie over de mogelijkheden neem gerust contact op met:

Vereniging Herdenken & Vieren
Angela Lust (06 – 51335171)
info@bevrijdingsfestivalbrunssum.nl

Hoe kan ik als horeca ondernemer aansluiten?

Als Brunssumse horeca-ondernemer krijg je de mogelijkheid om jouw food aanbod (alles behalve bier, wijn, sterke drank en frisdrank) te verkopen in een eigen foodtruck, eigen kraam of stand. De organisatie wijst u een plaats toe op het Lindeplein of op de Bevrijdingsmarkt. Afrekenen is enkel mogelijk met “Bevrijdingsfestival Brunssum consumptiebonnen”.  Verkoopprijs per consumptiebon bedraagt €2,50 p/st bij inlevering van de Bonnen bij de organisatie wordt € 1,85 uitbetaald. De bijdrage om te participeren op de Food Market bedraagt dus 65 eurocent per consumptiebon. Er zijn zowel hele als halve bonnen beschikbaar.

De standplaats wordt kosteloos te beschikking gesteld. In het geval van gebruik van elektra wordt er wel een bijdrage van €10 in rekening gebracht per (230V/16Ah) aansluiting. Natuurlijk dien je zelf in het bezit te zijn van geldige horecapapieren en in geval van koken, bakken en/of braden dienen de geldende veiligheidsrichtlijnen in acht genomen te worden. Na aanmelding ontvang je van de organisatie de verdere richtlijnen en voorwaarden.

Bij interesse ontvangen we graag voor 6 april jouw aanmelding voorzien van bedrijfsnaam, contactgegevens, wat je eventueel aan stroom (wattages aangeven s.v.p.) nodig hebt en het aanbod dat je wilt verkopen tijdens Bevrijdingsfestival brunssum.

Ook voor Horecazaken in Brunssum centrum, aan het Lindeplein en de Rumpenerstraat bestaat de mogelijkheid om te participeren. Dit doe je door kenbaar te maken dat op jouw terras of in jouw café de bevrijdingsdag-consumptiemunten geaccepteerd worden (enkel) op 5 mei. Bij inlevering van de munten gelden dezelfde voorwaarden als hierboven. Vraag ons gerust om meer informatie over de samenwerkingsmogelijkheden tijdens Bevrijdingsfestival Brunssum.

Aanmelden doe je via een mailtje aan contact@bevrijdingsfestivalbrunssum.nl.

Meer zichtbaarheid tijdens en rondom Bevrijdingsfestival Brunssum?
Kijk dan ook eens naar de sponsormogelijkheden zoals vermeld bij ‘Hoe wordt ik zichtbaar als ondernemer?’

Hoe kan ik als winkelier participeren?

5 Mei valt dit jaar op een zondag, wij zouden het geweldig vinden als de winkels in Brunssum centrum deze dag geopend zijn. Net als vorig jaar hopen we wederom rond de 7.500 bezoekers op het Lindeplein en in het Centrum te mogen ontvangen. Of er daadwerkelijk een koopzondag wordt ingeroosterd daarover kunnen we nog geen uitsluitsel geven maar we komen daar zo snel mogelijk op terug!

Winkeliers en detailhandel – kosten €25 per kraam
Presenteer jouw onderneming met een kraam op de Bevrijdingsmarkt tijdens het evenement. Zowel een presentatie over je bedrijf als concrete verkoop van je assortiment is mogelijk. Je krijgt door ons een plaats van ca. 4×2 meter of naar keuze een standaardkraam (zonder zeil en elektra), aangewezen. Er komt een naamsvermelding in het programmaboekje en op de website, van uw kraam met bedrijfsnaam.

Winkeliers en Detailhandel – Bevrijdingsdag aanbiedingen (€25 per aanbieding)
Wij kunnen ons voorstellen dat je liever klanten naar je winkel trekt in plaats van een kraam te bemannen op de Bevrijdingsmarkt. Daarom bestaat de mogelijkheid om jouw speciale Bevrijdingsdag actie of aanbieding als waardebon op onze website te laten plaatsen met een link naar je eigen website.

Bij interesse ontvangen we graag voor 30 maart jouw aanmelding voorzien van bedrijfsnaam, contactgegevens en wat je wilt verkopen of presenteren op de Markt of op de website. Dit doe je via een mailtje aan info@bevrijdingsfestivalbrunssum.nl t.a.v. Angela Lust. (06 – 51335171).

Meer zichtbaarheid tijdens en rondom Bevrijdingsfestival Brunssum?
Kijk dan ook eens naar de sponsormogelijkheden zoals vermeld bij ‘Hoe wordt ik zichtbaar als ondernemer?’

Hoe wordt ik zichtbaar als ondernemer?
Naast de sociale, culturele en maatschappelijke insteek willen we tevens een economische impuls teweeg brengen. Vanuit dat oogpunt nodigen wij ondernemers van harte uit om te participeren. De mogelijkheden tot en de mate van participatie zijn zeer divers. We bieden lokale ondernemers als eerste de kans om samen met ons invulling te geven aan Bevrijdingsfestival Brunssum. Uiteraard valt en staat een dergelijk evenement met de betrokkenheid van partijen die het initiatief willen steunen. Er zijn diverse mogelijkheden voor participanten, deelnemers en natuurlijk sponsorpartners om zichzelf te presenteren tijdens het evenement maar ook in alle communicatie in de periode voor 5 mei.

Buiten ons basis-aanbod aan winkeliers en horeca-ondernemers zijn er verschillende sponsorpakketten beschikbaar:

Sponsor – € 150,00
Uw bedrijfslogo wordt geplaatst op onze website met link naar uw eigen website. Daarnaast krijgt u een plek aangewezen door de organisatie waar u op 5 mei een eigen spandoek kunt ophangen.

Sponsor groot – € 250,00
Uw bedrijfslogo met bedrijfsnaam wordt op onze website geplaatst met link naar uw eigen website. Spandoek (bouwhekgrootte) wordt door ons gemaakt t.w.v. €100 (u levert de inhoud en wij laten op basis van uw wensen het ontwerp maken). Het spandoek blijft na het evenement uw eigendom. I.v.m. lever- en productietijd is de deadline voor het aanleveren van beeldmateriaal en het maken van een spandoek 5 april.

Hoofdsponsor – € 500,00
Uw bedrijfslogo met bedrijfsnaam wordt op onze website geplaatst met link naar uw eigen website. Spandoek (bouwhekgrootte) wordt door ons gemaakt t.w.v. €100 (u levert de inhoud en wij laten op basis van uw wensen het ontwerp maken). Het spandoek blijft na het evenement uw eigendom. I.v.m. lever- en productietijd is de deadline voor het aanleveren van beeldmateriaal en het maken van een spandoek 5 april. Daarnaast ontvangt u op 5 mei 25 consumptiemunten die voor zowel eten als drinken gebruikt kunnen worden tijdens bevrijdingsfestival Brunssum.

Sponsoring/partnerschap op maat
Sponsoring op maat is ook mogelijk. Wat denk je bijvoorbeeld van jouw bedrijfsnaam op T-shirts, consumptiebonnen of indrukwekkend groot op het podium? Niets is te gek. Neem voor de mogelijkheden en het delen van jouw ideeën contact met ons op via:

Angela Lust (06 – 51335171)
info@bevrijdingsfestivalbrunssum.nl